lördag 19 november 2011

Glass i stora lass





 Igår var det invigning av glassmaskinen från OBH Nordica. Vanilj med krossad choklad blev receptet.

Det blev en krämig, god konsistens, men receptet behöver nog modifieras lite innan det kan klassas som perfekt!



Jag gillar konceptet att man bara blandar smeten, häller i den redan frusna skålen och sen låter den stå i 5-15 minuter innan det är färdigt att serveras. Det behövs alltså ingen större förberedelse (annat än att man alltid bör ha minst en av de medföljande två skålarna i frysen), utan man kan bli spontansugen på glass och fixa det på nolltid!

Dock undrade vi lite om vi gjort rätt. När vi först satt på locket och startat den så "vobblade" hela locket och det kändes som att det blev en glipa mellan lock och skål. Vi hade inte för mycket i, utan helt enligt receptet. Kanske ska det vara så för att ge utrymme för glassen att hårdna - jag vet inte. Får se hur det blir nästa gång.

Kul i alla fall att kunna experimentera lite med egna smaker!
I det stora hela får den gott betyg för sin enkelhet, men jag får återkomma med ett mer välgrundat betyg efter några användningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar